Az euróval szemben 0,20 százalékkal, a dollárral szemben 0,59 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,26 százalékkal gyengült este hét órára a forint a kora reggeli jegyzéshez képest.
Az euró 363,34 forintos kedd esti jegyzésén a forint a hónap eleje óta 0,23 százalékkal, az év eleje óta pedig 0,20 százalékkal gyengült.
A forinthoz hasonlóan a cseh korona is nagyjából az év eleji árfolyamánál tart jelenleg, bár a február közepén elért idei legerősebb árfolyamához képest közel két százalékkal gyengült. A forintnak március második felében alakult ki az idei leggyengébb árfolyama az euróval szemben 369,20-as jegyzésen. Ehhez képest a forint kedd esti árfolyamán 1,6 százalékkal áll erősebben.
A lengyel zloty és a román lej viszont gyengült az év eleje óta, a lengyel zloty közel három százalékkal, a román lej pedig tíz százalékkal.
A lengyel zloty hétfőn érte el 2009 áprilisa óta a leggyengébb árfolyamát az euróval szemben, a román lej pedig két éve a legnagyobb egy napon belüli veszteségét szenvedte el hétfőn és jelenleg történelmi mélypontnál jár.
A dollárt 310,07 forinton jegyezték kedden este hét órakor, a forint így 0,26 százaléknyira áll a március 9-én 310,89 forinton beállított idei leggyengébb árfolyamától. A forint kedd esti árfolyamán a hónap elejéhez képest 3,30 százalékkal, az év elejéhez képest pedig 4,46 százalékkal gyengült a dollárral szemben.
A svájci frankot 328,94 forinton jegyezték kedden este hét órakor. A forint a hónap elejéhez képest 0,42 százalékkal, január elsejei kezdőárfolyamához képest pedig 1,93 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben. Az idei leggyengébb árfolyama január elején alakult ki a forintnak a svájci frankkal szemben 336,68-as jegyzésen és azóta 2,30 százalékkal erősödött.

(forrás.bankszektor.hu, / Fotó: pixabay)